Eet mijn baby of peuter wel voldoende met de Rapley-methode of Kleintjes-methode

0 reacties
Eet mijn baby wel genoeg met de Rapley methode of Kleintjes methode

 

Als je start met het bijvoeden van je baby rond zes maanden, lijkt het wel dat ze in het begin haast niets eten. Het lijkt er vooral op dat ze pro zijn in het uitsmeren van hun eten op de kinderstoel (en in hun haar), of het met laser-targeting-precision in het rond gooien (liefst in de opengesperde mond van je viervoeter🐶)! Moet ik mij dan zorgen maken over 𝘃𝗶𝘁𝗮𝗺𝗶𝗻𝗲𝘁𝗲𝗸𝗼𝗿𝘁𝗲𝗻?

De eerste paar maanden (ja echt maanden!) zullen ze amper een paar hapjes binnenkrijgen van het vast voedsel en dit is compleet normaal. In het begin gaat het vooral over het 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝗻 met eten (in al its glorious forms)! Dit betekend likken, sabbelen, voelen, fijnknijpen, hele brabbel-conversaties houden met een reepje gestoomde wortel, zuigen, kokhalzen, ruiken, proeven, uitspuwen, rondgooien, uitsmeren, … you get my drift! En dit is ok, want hun 𝗵𝗼𝗼𝗳𝗱𝘃𝗼𝗲𝗱𝗶𝗻𝗴 𝗯𝗹𝗶𝗷𝗳𝘁 𝗺𝗲𝗹𝗸 tot minimum twee jaar. Maak je dus geen zorgen dat ze nog niet echt veel binnen hebben, ze halen alles wat ze nodig hebben uit de borst of fles.

𝗡𝗼𝗴 𝗲𝗲𝗻 𝗽𝗮𝗮𝗿 𝘁𝗶𝗽𝘀:

🍼 𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁 𝗺𝗲𝘁 𝘄𝗮𝘁 𝗺𝗲𝗹𝗸 voordat je de bijvoeding geeft, zodat ze niet helemaal ‘hangry’ nieuwe dingen moeten proberen en zo ook al een deel van de nodige voedingsstoffen binnen hebben. Vanaf acht maanden kan je het dan omdraaien en na de maaltijd met vaste voeding nog aanvullen met borst of fles.

🍼 Maak ook dat je baby goed 𝘂𝗶𝘁𝗴𝗲𝗿𝘂𝘀𝘁 is, want een baby die moe is nieuwe dingen laten proberen, verandert gegarandeerd in een drama lama🙈!

🍼 Nu denk je waarschijnlijk: maar Stefanie, dat lijkt me wel een enorme troep allemaal! Aha! Maar daar heb ik eigenhandig een oplossing voor bedacht! Ik heb zelf 𝘀𝗹𝗮𝗯𝗯𝗲𝘁𝗷𝗲𝘀 ontworpen die de kleertjes alvast helemaal proper houden en het eten opvangt dat tussen je baby en de kinderstoel valt. Dit is alvast veel kuiswerk en vooral was uitgespaard!  

🍼 Voor het eten dat toch op de grond beland leg je best een 𝘀𝗽𝗹𝗮𝘀𝗵𝗺𝗮𝘁 𝗼𝗳 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗴𝗲𝗸𝗻𝗶𝗽𝘁𝗲 𝘃𝘂𝗶𝗹𝗻𝗶𝘀𝘇𝗮𝗸, die kan je aan het einde van de maaltijd bijeen vouwen en zo alle restjes in de vuilnisbak kieperen (tenzij je een hond 🐕 hebt natuurlijk, dan is dit overbodig!).

🍼 Als ze echt de neiging hebben om vaak hun eten als natuurlijke 𝗵𝗮𝗮𝗿 conditioner te gebruiken, kan je ze altijd zo een plastic douchekapje of stoffen badmutsje opzetten. Dit om te vermijden dat je ze telkens in bad moet stoppen na het eten😋.

🍼 En tenslotte kun je hun mooie snoetjes👶 en pollekes 🙌 afwassen met mijn 𝘄𝗮𝘀𝗯𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗻𝗼𝗲𝘁𝗲𝗻- 𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗹𝗹𝗲𝗻𝗽𝗼𝗲𝘁𝘀𝗲𝗿𝘀 𝘂𝗶𝘁 𝗯𝗶𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵 𝗯𝗮𝗺𝗯𝗼𝗲.

 

Graag meer info over bijvoeden volgens de Rapley-methode? Check mijn killer-blogpost hier.

Laat een reactie na

Alle blog reacties worden nagekeken voor publicatie
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Als je op oké duwt, dan vallen er echte koekjes in je schoot! Echt waar!
Dikke merci om je in te schrijvenI Met de couponcode WELKOM10 ontvang je 10% aan de kassa!
This email has been registered