• 7 tips om jouw peuter of kleuter zelfstandig te leren spelen

  7 tips om jouw peuter of kleuter zelfstandig te leren spelen
      Er zat mij al een tijdje iets niet lekker met mijn jongste pateeke… Mijn Jefke kan zich niet echt alleen bezighouden😬! Door de situatie van de laatste maanden (don’t mention the C-word!), werd de confrontatie met dit probleem alleen maar groter, vooral toen de oudere zus wel terug naar school mocht en hij zijn peilen volledig op mij richtte! Pas op ik...
 • Help mijn peuter is een moeilijke eter!

  Help mijn peuter is een moeilijke eter!
      Als mama gaan we bijna allemaal vroeg of laat wel door een fase waar het eten van je baby, peuter of kleuter wat moeizamer verloopt. Ik zit er bij momenten zelf nog middenin met mijn 4-jarig Jefke. Hij heeft het altijd ‘lastig’ gehad met bepaald texturen en hoe dit eten aanvoelt in zijn mond. Zeker als hij moe is, moet ik niet...
 • 60 Activiteiten om de band met je kind te versterken

  60 Activiteiten om de band met je kind te versterken
      Met onze drukke agenda’s van tegenwoordig (hello overwhelm!), is het meer dan ooit belangrijk dat we ook dingen met de kids doen die de band tussen jou en je kind versterkt. Het creëren van een nauwe hechting tussen ouders en jonge kinderen is zo belangrijk voor jonge kinderen! En ik geef het toe, het is echt één van mijn stokpaardjes! Net omdat...
 • 20 dingen die ik wil doen in 2020

  20 dingen die ik wil doen in 2020
        Ik werd geïnspireerd om dit lijstje te maken door Anouck en Kelly van de fantastische podcast ‘Werk en Leven’. Dank u ladies, voor het fijne idee! In 2020 zou ik graag: terug starten met paardrijden: als kind was dit echt een passie, maar op één of andere manier ben ik vergeten hoe leuk ik dit wel vond een half uur vroeger...
 • Tien kids-activiteiten voor de kerstvakantie

  Tien kids-activiteiten voor de kerstvakantie
  Joepie, kerst komt eraan! Of toch niet zo joepie? Het kan best een pittige periode zijn. Kerstmis gaat vaak gepaard met hoge verwachtingen bij familie, de kinderen en jezelf. Bewaak dus als mama ook je grenzen en neem af en toe een beetje me-time tussen de feestdrukte door. Hier alvast een paar tips om je kotertjes mee te entertainen: 1. Beschilder inpakpapier met je...
 • Sintstress bij kinderen

  Sintstress bij kinderen
  Lang, lang, héél lang gelden, toen ik nog een kleine ukkepuk was, was er gelukkig ook een lieve oude man die in december cadeautjes bracht. Ah, de nostalgie! Ik groeide op in een klein dorpje waar er maar één Sint was (dit was vaak een vrijwilliger die ouders thuis konden laten langskomen via de Gezinsbond). Dit was dan ook de enige echte Sint, van hulpsinten hadden...
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Als je op oké duwt, dan vallen er echte koekjes in je schoot! Echt waar!
Dikke merci om je in te schrijvenI Met de couponcode WELKOM10 ontvang je 10% aan de kassa!